Derfor bør du investere i solceller

Et solcelleanlæg er muligvis er en økonomisk udskrivning af de lidt større, men pengene er godt givet ud. Vedvarende, grøn energi er nemlig ikke kun gavnligt for miljøet, da solceller ganske enkelt også er en god forretning.

Solenergi er god energi, for miljøet såvel som pengepungen. Selvom bæredygtighed og klimahensyn i sig selv er gode, vægtige argumenter, som kun vanskeligt lader sig tilbagevise, så er et solcelleanlæg også en fornuftig investering rent økonomisk. For virksomheder og offentlige institutioner kan grønne energiformer medvirke til at styrke både brand, relationer og omsætning. For private er solceller ikke kun gavnlige for samvittigheden og miljøet, men også for boligværdien og elregningen.

I det hele taget er der adskillige gode grunde til at gå over til solenergi. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor investering i solceller er en forstandig beslutning - både nu og i fremtiden.
 

Kombination solceller og grønt tag

1. Godt for klimaet

At solceller er skånsomme for både klima og natur er et efterhånden velkendt argument, men det bliver det ikke ringere af. Tværtimod har debatten om klimaforandringer og ikke mindst behovet for modhandlinger, store som små, har aldrig været mere vedkommende, end den er i netop disse år.

For miljøbevidste virksomheder og private, der ønsker at mindske CO2-aftrykket og benytte sig af bæredygtig energi, kan solceller og grønne tage være et stort skridt på vejen mod et mere bæredygtigt samfund. Faktisk kan et moderne solcelleanlæg reducere CO2-udledningen for en gennemsnitlig husstand med op til 20 pct.

2. Godt for økonomien

Selvom et solcelleanlæg kan være en stor økonomisk udskrivning, når det skal monteres, så kan det på sigt være en investering, som kan spare mange penge – både på driftsbudgetter og i private husholdninger. Når anlægget først er på plads, er solcellerne en vedvarende energikilde, som kan skære et godt stykke af elregningen hver måned.

Almindeligvis vil et solcelleanlæg have tjent sig selv ind i løbet af ca. 10 år. Herefter er der altså tale om en ren fortjeneste i mange år frem, da levetiden på et solcelleanlæg er lang. De fleste moderne anlæg kan holde i 30 år – og nogle endda endnu længere. Dertil kommer, at der kun er ganske få eller slet ingen udgifter til vedligeholdelse, når først solcelleanlægget er monteret. Endelig er det faktisk muligt for virksomheder og private at sælge overskudsstrøm fra solcelleanlæg på el-børsen. Ønsker du at høre mere om priser, så kontakt os for nærmere informationer. 
 

 

Solcelleanlæg

3. Godt for boligværdien

Hvis man ser bort fra den reducerede elregning, så er solceller også en fornuftig investering i sig selv, da et solcelleanlæg kan øge værdien af en almindelig bolig. Undersøgelser på området indikerer nemlig, at huse, der er forsynet med eget solcelleanlæg, generelt er nemmere at sælge, da potentielle købere som udgangspunkt er positivt indstillede for de miljømæssige og økonomiske gevinster.

I gennemsnit stiger prisen på huse med solcelleanlæg med omkring 3 pct. om året. Altså kan solceller være med til at øge værdien på en bolig ganske betragteligt over tid.

PHØNIX TAG Energi A/S projekterer, leverer og monterer komplette solcelleanlæg til private, virksomheder og det offentlige. Kontakt os, hvis du gerne vil vide mere om gevinsten ved solceller.