Solcelleanlæg til erhverv - få en gratis og grønnere profil

Solceller er den ideelle energiløsning til alle typer erhverv. Tagarealet er en enorm ressource, som hos mange virksomheder og institutioner ligger uudnyttet hen – og det er en skam, da der ikke kun er vedvarende energi at hente i solceller, men også god brandingværdi.

At tage springet fra konventionel energi til vedvarende energi er en klog beslutning for virksomheder, der ikke kun ønsker at nedbringe udgifterne til driftsbudgettet, men som også søger at styrke deres grønne brand. Her er solceller den oplagte løsning, da de både kan indtænkes i nyt erhvervsbyggeri eller installeres på eksisterende kontorbygninger.

Desværre bliver tagarealet på mange ældre erhvervsbygninger ikke udnyttet optimalt, men ligger i stedet ubrugt hen. Det er ærgerligt, for et godt solcelleanlæg til erhverv kan spare en virksomhed for mange penge, både på kort og længere sigt. Ganske vist kan udgiften til selve anlægget virke som en stor post her og nu, men da levetiden på et solcelleanlæg er meget lang og tilbagebetalingsperioden forholdsvis kort, vil der ikke gå mange år, før investeringen vil have tjent sig selv ind. Herefter vil al den energi, som anlægget producerer være gratis.

Dertil kommer, at energipriserne de seneste mange år har været støt stigende grundet svingende produktionspriser, øget efterspørgsel, svindende reserver og politisk fastsatte afgifter – og der er ikke udsigt til, at det vil ændre sig foreløbig. Solceller til erhverv er derfor værd at overveje for alle virksomheder og institutioner, der gerne vil ruste sig til fremtiden.

Solceller på Kattegatcenteret
Kattegatcenteret med solceller
Solceller til erhverv

Solceller til erhverv giver positiv omtale

Bæredygtig energi og solcelleanlæg til erhverv er allerede en blomstrende forretning i udlandet, hvor mange virksomheder sigter efter at blive totalt selvforsynende inden for den nærmeste årrække. I Danmark har den grønne dagsorden også for længst gjort sit indtog, om end vi ofte taler mere om overordnede energimål på nationalt plan og mindre om, hvad den enkelte virksomhed rent faktisk kan gøre for at skubbe udviklingen i den rigtige retning.

Af samme årsag kan det betale sig at investere i solceller til erhverv, da de ikke kun bidrager til den bæredygtige vækst, men også giver virksomhedens CSR-værdi et betydeligt boost. CSR står for Corporate Social Responsibility og er et populært begreb, som dækker over virksomheders ansvar over for samfundet, fællesskabet og miljøet – og dét er noget, som forbrugerne skeler til. Gode, bæredygtige initiativer kan øge tilliden til en virksomhed og skabe positiv omtale, som trækker nye kunder og samarbejdspartnere til.
 

Gør virksomheden selvforsynende – og spar penge

Der er ingen tvivl om, at solceller er en god vej til bæredygtig og billig energi. Med dét sagt, så anbefaler vi dog hos PHØNIX TAG Energi A/S, at virksomheder ikke investerer i solcelleanlæg til erhverv, der producerer mere energi, end de selv kan bruge. Dette skyldes, at virksomheder i Danmark ikke kan få afgiften retur for eventuel overskudsenergi fra solceller. Derfor kan solceller til erhverv bedst betale sig, hvis virksomheden bruger al den energi, som produceres af anlægget.
Hos PHØNIX TAG Energi A/S projekterer, leverer og monterer vi komplette solcelleanlæg til erhverv. Kontakt os, hvis du gerne vil høre mere om vores solcelleløsninger til virksomheder og institutioner.