Hybrid solcelleanlæg

Med et hybrid solcelleanlæg kan du gemme den overskydende strøm, du ikke får brugt og dermed gemme den til senere brug. Ganske som med solcellerne, har der været en rivende udvikling de seneste år indenfor solceller med batterier, eller hybridanlæg, som de også kaldes.

Der findes flere typer af hybridanlæg. Når vi taler om hybrid solcelleanlæg, tænker vi her på solceller med batterier. Hybrid solcelleanlæg kan give en stor besparelse, pga. muligheden for selvforsyning når solen ikke skinner. Med andre ord får du selvforsyning af el, med et solcelleanlæg der har et batterianlæg.

Som tilkøb kan man få indbygget et overvågningssystem i sit hybridanlæg , der sikrer den højeste mulige driftssikkerhed. En minicomputer (datalogger), der konstant overvåger de enkelte battericeller og deres tilstand. Ved optimering af overvågning kan det forlænge levetiden på dit batterianlæg.

Udviklingen indenfor solceller med batterier er i hastig udvikling. Kontakt os derfor gerne for detaljerede informationer og priser på systemerne.

Batterier til hybridanlæg

Hvordan virker en batteribank til solceller ?

Når man har et solcelleanlæg med batterilager, virker det ved, at en lille computer beregner og holder styr på, hvor meget solcelleanlægget producerer, og hvor meget dit aktuelle forbrug er. Den lille computer er altid indbygget i inverteren. Den kaldes hybrid inverter. Hvis eller når der kommer overskudsstrøm, sørger computeren for at lagre den overskydende strøm ned på din batteribank, der er monteret indenfor i tempererede rum / garage ud hus m.v.

Når man har et hybrid solcelleanlæg med batterilager, har man dermed også en slags backup. Typisk producerer de fleste solcelleanlæg for meget energi / strøm midt på dagen, når solen står højest. Her giver det særligt mening at få monteret hybridanlæg.

Hvad er fordelene og ulemperne ved montering inde / ude kontra opladning af batterianlæg?

Fordelene ved at montere din batterianlæg indenfor i tempererede omgivelser er, at det forlænge levetiden. Batterianlæg skal altid være tempererede, det vil sige, at temperaturen helst skal være mellem 5 og 35 grader C, ellers vil levetiden på dit batteri anlæg hurtig forringes eller nedbrydes.

Selvom du har hørt, at nogle batterianlæg kan klare lave temperaturer, så er det højst sandsynligt at du skal tilføre strøm i vinterperioden, hvilke vil medføre en væsentlig længere tilbagebetalingstid på dit hybrid solcelleanlæg.

Konklusion ved montering af batterianlæg, solcelle batterier / hybrid solcelleanlæg.

Ved montering indenfor i temperede rum: Lithium batteriet skal ikke tilføres strøm, hvilket giver en besparelse i kroner og øre.

Ved montering udenfor: Anlægget fylder ikke i garagen, udhus m.m, men koster lidt på elregningen om vinteren.

 

Batterier